Ouders

U bent op deze site terecht gekomen omdat uw kind in onze praktijk onder behandeling is of wellicht gaat komen.
Het kan zijn dat een andere tandarts uw kind verwezen heeft naar onze praktijk of omdat u zelf op zoek bent gegaan naar een kindertandarts.
Wij proberen iedereen tijdens het bezoek aan onze praktijk zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat de gang van zaken is en welke afspraken er gemaakt moeten worden en waarom.
Het kan zijn dat er achteraf toch nog vragen of onduidelijkheden zijn en wij hopen u middels deze website alle eventuele aanvullende informatie te kunnen geven.
Uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen voor vragen of informatie.

Tandenpoetsen
Sommigen vinden het leuk voor anderen is het steeds weer een gevecht maar hoe dan ook, het is iets dat er gewoon bij hoort.
Het lijkt soms dat kinderen al heel goed zelfstandig kunnen poetsen, en we stimuleren ook zeker dat ze dit zelfstandig moeten leren. Maar totdat een kind 10 jaar is adviseren we u altijd om uw kind hierbij te helpen.
Een klein kind heeft nog niet de juiste motoriek om overal goed bij te komen met een tandenborstel, een kind dat aan het wisselen is zal gemakkelijker tanden en kiezen overslaan als ze wat losser staan in de mond.
Uiteraard adviseren we om met de juiste tandpasta te poetsen.

0-2 jaar : 1x per dag met peutertandpasta poetsen
2-5 jaar: 2x per dag met peutertandpasta poetsen
Vanaf 5 jaar: 2x per dag met kindertandpasta poetsen

Het verschil tussen peutertandpasta en kindertandpasta is de hoeveelheid fluoride die er in zit. (500ppm ? 1300ppm).
Het verschil tussen kindertandpasta en volwassen tandpasta is voornamelijk de smaak. Veel kinderen vinden volwassen.
tandpasta erg scherp en dat maakt het poetsen minder aangenaam. Het verschil in fluoride gehalte zal er niet of nauwelijks zijn.

Dolfijn
Prijsseweg 75
4105 LE Culemborg
T. 0345-520637
info@tvkdolfijn.nl