Kinderen

Leuk dat je even een kijkje op onze website neemt!

Misschien ken je ons al, misschien heb je binnenkort voor het eerst een afspraak in de praktijk!

Waarom moet je naar de tandarts?

Waarom moet je naar de tandarts? Dat is een vraag die we vaak horen. Het antwoord is simpel: Om je tanden en kiezen na te laten kijken! Maar ja, waar let de tandarts allemaal op? Tijdens een controle afspraak kijken we of je goed gepoetst hebt, of je geen gaatjes hebt, hoe het gaat met het wisselen van je tanden en kiezen, of je misschien een beugel nodig hebt.  Wist je dit allemaal al?  Wist je dan ook dat we regelmatig foto’s maken die ons helpen bij de controle van al deze dingen?

Behandelingen

Naast de controle van je gebit zijn we er ook om tanden en kiezen te behandelen. Je kunt hierbij denken aan sealen (beschermlaagjes maken over je kiezen), vullen, kiezen eruit halen, poetsinstructies geven, tandsteen verwijderen, fluoride geven.                                                                                                                                               Als je dit nog nooit meegemaakt hebt zullen we de behandeling altijd eerst goed aan je uitleggen voordat we er aan beginnen.  En vergeet niet dat je ons ook altijd alles mag vragen!

Hoe vaak moet je naar de tandarts?

Daar kunnen we helaas niet zomaar een antwoord op geven. Als je tanden en kiezen helemaal gezond zijn, je geen gaatjes hebt en netjes poetst een controle 2x per jaar genoeg is. Maar soms heb je een gaatje, of lukt het poetsen even niet zo goed, dan vinden wij het belangrijk dat je vaker voor controle komt. Kunnen we extra goed in de gaten houden hoe het met je tanden en kiezen gaat. We willen ten alle tijden voorkomen dat je kiespijn krijgt! Dus je mag bij ons net zo vaak komen als nodig is!!

Gevallen

Ojee???? Een ongelukje kan altijd gebeuren.
Soms heb je pech en val je op je gezicht of er komt per ongeluk een bal tegen aan. Dan kan het zijn dat je tand breekt. Niet zo fijn natuurlijk.
Als er verder niks aan de hand is met jou dan is het heel belangrijk dat je ZO SNEL mogelijk naar een tandarts gaat! Niet wachten tot de volgende dag!
Ook al is het avond of weekend??..dan is er altijd een tandarts waar je terecht kunt!